Центральне чи індивідуальне опалення Що вигідніше?

Центральне чи індивідуальне опалення Що вигідніше?

Щороку гостро підіймається питання про вибір між різними видами опалення. Завдяки сучасним технологіям і новим розробкам з'явився величезний вибір між способами і типами опалення. Зараз багато хто почав відмовлятися від ЦО і опалюються альтернативними способами подачі тепла. Чи настільки це вигідніше і ефективніше? Це можна дізнатися, порівнявши центральне опалення з іншими автономними системами опалення.


Центральне опалення

Особливостей у цього типу нагрівання приміщень чимало. Головна з них передбачає вироблення тепла поза опалювального приміщення. Зазвичай місцем подачі тепла виявляється теплова станція, або котельня, а вже звідти нагрітий теплоносій по трубопроводу подається в квартири і будинки.

Переваги центрального опалення

Перевагами центрального опалення є те, що самостійно встановлювати і виконувати монтаж системи не потрібно. Ще один момент, який можна віднести до позитивних, так це можливість боротися і швидко ліквідувати шкідливі викиди - в разі, якщо речовини викидаються на певні джерела в точкових місцях. Також станції теплопостачання можуть працювати на різних видах палива, це дає можливість замінювати горючі матеріали при необхідності.

Недоліки центрального опалення

За своєю суттю, центральне опалення - вдала ідея держави, але на сьогодні якість послуг, що надаються часто не відповідає їх вартості. Гостро на собі це відчувають власники квартир в багатоповерхових будинках, де часто передбачена нижня подача тепла. І мешканці першого поверху взимку дихають пересушеним повітрям і мучаться від спеки, а власники квартир верхніх поверхів, не знімаючи светрів і в'язаних шкарпеток, не знають, як зігрітися. А суми в квитанціях на оплату залежать тільки від площі квартири, але ніяк не від одержуваного тепла! Тому, доводиться платити за тепло в чужій квартирі!


Котли опалення

Котел - це пристрій, мета якого - передати теплову енергію теплоносія і, таким чином, забезпечити опалення всього будинку. На відміну від ЦО, котел виробляє тепло в опалювальному приміщенні. У ролі теплоносія виступає вода, пара, повітря, масло або ртуть. Процес передачі тепла відбувається за рахунок спалювання палива, при використанні спеціальної технології або перетворенні електричної енергії в теплову.

Існує три найпоширеніші типи котла:

  • газовий
  • електричний
  • твердопаливний


Особливості газових котлів

+ Прості у використанні. 

+ Відсутність потреби в запасі палива. 

- Дорогий монтаж і установка. 

- Необхідність в дозвільних документах. 

- Особливі вимоги до приміщення. 

- Є ймовірність витоку газу. 

- Перепади тиску в газопроводі можуть вивести з ладу обладнання. 

- Дороге обслуговування.


Особливості електрокотлів

+ Більш доступна ціна, в порівнянні з іншими видами котлів. 

+ Простота в експлуатації. 

+ Відсутня потреба в котельні і димоході. 

-¬ Дає велике навантаження на електромережу будинку. 

- Більшість котлів від 6 кВт підключаються тільки до трифазної мережі. 

- Складнощі з накипом, в разі поганої якості води може з'явиться накип, здатна зруйнувати електронагрівач.


Особливості твердопаливних котлів

+ Невелика вартість палива. 

- Пікова, нерівномірність роботи. 

- Потрібна установка додаткового обладнання. 

- Необхідність систематичної чищення димоходу. 

- Котел не обладнано автоматикою

- Необхідно підкидати паливо.


Електричне опалення без котла і труб

Особливості модульної системи опалення ЕРАФЛАЙМ

Особливістю даного типу опалення є розроблений компанією ЕРАФЛАЙМ блок управління (терморегулятор), вбудований в панелі опалення, електричні радіатори і рушникосушки. Блок управління дозволяє зі звичайних обігрівачів створити модульну систему опалення. Терморегулятор, контролюючи і керуючи нагріванням обігрівачів, виступає в ролі котла. Блок управління, працює як «Клімат-Контроль», створюючи в радіусі обігріву, задані користувачем параметри мікроклімату.

Кожне випускається пристрій стає самостійною, повністю закінченою системою опалення. Під самостійною, повністю закінченою системою ми маємо на увазі основну автономну систему опалення приміщення, що складається тільки з обігрівального обладнання з блоками управління і повністю забезпечує її необхідною кількістю тепла.

Тобто, це той варіант, коли в приміщення встановлені тільки електричні нагрівачі з електронними блоками управління, які здатні повністю задовольнити потребу в тепловій енергії на протязі всього опалювального сезону. Встановлюються блоки управління дають можливість розглядати електричні нагрівачі, як пристрої, здатні поліпшити життя людини, зробити її безпечною і раціональної! 

Крім усього, наша продукція економить витрати електроенергії. Електроенергія не витрачається даремно, завдяки функції клімат контролю, прилад споживає електрики стільки, скільки необхідно для підтримування заданої Вами температури в приміщенні. Обігрівачі з нашої автоматикою прості у використанні і багатофункціональні. Є можливість створити локально мікроклімат, встановити роботу системи опалення за розкладом, а також включити функцію половинчастою потужності (від перевантаження в електромережі). За допомогою всіх цих функцій досягається максимальна економія електроенергії. 

Переваги

  • Не вимагає складної установки і монтажу.
  • Опалення без котла і труб.
  • Енергозберігаюча програма.
  • Точна підтримка заданої Вами температури (± 0,5 градусів).
  • Захист від короткого замикання, перегріву, що гріє робочої поверхні, відсутність заземлення.
  • Довгий термін роботи, що не вимагає обслуговування.
  • Сучасний дизайн і мобільність системи.
  • Будь-який пристрій використовує вбудовані в нього алгоритми створення затишку і життєвого комфорту за індивідуальними параметрами користувача,
  • Мінімізує витрати електроенергії і навантаження на мережу.

Приклад розташування Електроопалення ERAFLYME у квартирі 33м²

 29.03.2021
 (5679 переглядів)
+38 (098) 22-85-220